dimarts, 25 de maig de 2010

Mataró per la independència


Tant a Mataró com arreu dels Països Catalans vivim una situació marcada per la corrupció i la crisi econòmica, l’espoli fiscal i les privatitzacions de serveis públics, la impunitat feixista i la creixent espanyolització lingüística i cultural.

L’Estat espanyol i els polítics intermediaris que gestionen l’autonomisme estan destruint: per una part, el territori i el seus entorns, i per l’atra, contribuint a agreujar les bases materials de l’economia catalana. La cultura de l’esforç i del treball ha estat substituïda per la picaresca i la identitat col·lectiva ha estat anul·lada a favor del consumisme compulsiu.

Des de l’àmbit municipal, la CUP volem construir una societat catalana en la qual totes les fonts de riquesa estiguin en mans del nostre poble. Volem que els Països Catalans siguin la nació de totes les persones que hi vivim i hi treballem.
Plantegem la necessitat d’una mobilització ciutadana a favor de la democràcia. Considerem que cal retornar la paraula al poble i posar fi a la nostra dependència envers l’Estat espanyol i al seu sistema autonòmic, corrupte, espoliador i anticatalà.

Entenem que l’exercici del dret d’autodeterminació (el dret a decidir) és el camí per a assolir la independència, mitjançant la qual, s’acabarà l’espoli fiscal i l’ofegament econòmic que pateixen les administracions públiques catalanes. D’aquesta manera podrem garantir les polítiques públiques de benestar i cohesió social que ara per ara resulten inviables.

La reforma política iniciada amb els nous estatuts d’autonomia ha fracassat: una altra Espanya és impossible. Ja no esperem res dels qui viuen a costa del nostre treball i del nostre benestar. Cap Tribunal, cap govern (ni espanyol ni autonòmic) té dret a decidir per damunt del poble català.

Cal plantar-se i fer un acte de sobirania. Cal una mobilització ciutadana a favor de la democràcia. Cal retornar la paraula al poble i posar fi a la nostra dependència envers l’Estat espanyol i el seu sistema autonòmic, corrupte, espoliador i anticatalà.

Conseqüentment, des de la CUP fem una crida a tota la ciutadania de Mataró perquè participi i s’impliqui en la Consulta sobre la Independència que se celebrarà el 20 de juny.

CUP Mataró