dilluns, 14 de desembre de 2009

Sí, volem i podem


Si Arenys de Munt va iniciar el camí cap a la independència, el 13-D consolida un abans i un després del moviment per l'alliberament nacional. Ningú pot desmerèixer -excepte ZP i els seus- un moviment que, sense suport institucional, ha dut a les urnes milers de ciutadans de tots els orígens i condicions.

El moviment de les consultes ha guanyat la batalla de les idees. La guerra encara no, però amb les consultes la ciutadania ha posat contra les cordes el Govern espanyol, els seus partits polítics i la mateixa classe política catalana. Així, el 13-D ha canviat ja bona part dels objectius polítics dels partits catalans per les properes eleccions generals.


Ahir mateix el President d'ERC, Joan Puigcercós, posava com a condició per un acord de govern una consulta vinculant la propera legislatura. Per la seva banda Felip Puig (CDC) proclamava, des de Vic, que el seu partit no tenia límits en ambició nacional, i Unió Democràtica canviava el seu discurs i recolzava amb més èmfasi les consultes. Fins i tot el PSC, malgrat la seva oposició a les consultes, afirmava que segons quina fos la participació caldria tenir-ne en compte els resultats.


Res serà igual a partir d'aquest dilluns 14. Els dirigents polítics hauran de canviar les seves estratègies i donar resposta a les demandes ciutadanes, ja que la mobilització del 13-D significa un clar pas endavant clar vers la sobirania nacional i tindrà un efecte decisiu en les properes eleccions nacionals.


A l'Estat, el PP ja ha reconegut el valor polític de les consultes d'aquest cap de setmana, i també el PSOE és conscient del significat polític d'aquests milers de ciutadans votant independència, malgrat que públicament se n'amaguin.

Com diu la dita, "si volem, podem", ja que només depenem de nosaltres mateixos, de la nostra voluntat i de la nostra ambició nacional. Els 'amics' de sempre podran dir el que vulguin, que si poca participació, que si poc valor, però saben que el 13-D no és cap broma, ans el contrari, és l'inici d'un nou camí que no tindrà aturador si així ho volem i els dirigents polítics del nostre país no s'arronsen.


directe!cat